Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling | Gratis levering bij bestellingen boven € 50

Privacybeleid

Inleiding

Wij begrijpen dat jouw privacy belangrijk voor je is en dat je bezorgd bent over hoe jouw persoonlijke gegevens worden gebruikt. Wij respecteren en waarderen de privacy van iedereen die deze website, www.bisley.nl (“Onze Site”) bezoekt en zullen persoonsgegevens alleen verzamelen en gebruiken op de hier beschreven manieren, en op een manier die in overeenstemming is met onze verplichtingen en jouw rechten op grond van de wet.

Wie we zijn

Onze site is eigendom van en wordt beheerd door F C Brown (Steel Equipment) Limited handelend onder de naam BISLEY (“wij”, “onze” “ons”) geregistreerd in Nederland onder KvK-nummer 18032190. Ons geregistreerd kantoor en hoofd handelsadres is Tijvoortsebaan 5, 5051 HJ Goirle. Wij zijn onderdeel van de Bisley Office Equipment Limited Groep.

Wat dekt deze polis?

Dit Privacybeleid is alleen van toepassing op jouw gebruik van onze Site. Onze Site kan links naar andere websites bevatten. Wij wijzen je erop dat wij geen controle hebben over de wijze waarop jouw gegevens door andere websites worden verzameld, opgeslagen of gebruikt en wij adviseren je om het privacybeleid van dergelijke websites te controleren voordat je gegevens aan hen verstrekt.

Wat zijn persoonsgegevens?

In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zijn de belangrijkste regels voor de omgang met persoonsgegevens in Nederland vastgelegd. Voorheen was dat in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Vanaf 25 mei 2018 is de AVG van toepassing. ‘alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon („de betrokkene”); als identificeerbaar wordt beschouwd een natuurlijke persoon die direct of indirect kan worden geïdentificeerd, met name aan de hand van een identificator zoals een naam, een identificatienummer, locatiegegevens, een online identificator of van een of meer elementen die kenmerkend zijn voor de fysieke, fysiologische, genetische, psychische, economische, culturele of sociale identiteit van die natuurlijke persoon.’

Persoonsgegevens zijn, simpeler gezegd, alle informatie over jou die het mogelijk maakt je te identificeren. Persoonsgegevens omvatten voor de hand liggende informatie zoals je naam en contactgegevens, maar ook minder voor de hand liggende informatie zoals identificatienummers, elektronische locatiegegevens en andere online-identificatiemiddelen.

Jouw rechten

Krachtens de wetgeving inzake gegevensbescherming heb je een aantal “rechten van de betrokkene”. Hieronder vind je informatie over wat die rechten zijn en hoe je ze kunt uitoefenen. Er is meer informatie te vinden op de website van Autoriteit Persoonsgegevens www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

  1. Het recht om geïnformeerd te worden over onze verzameling en ons gebruik van uw persoonsgegevens. Dit Privacybeleid zou je alles moeten vertellen wat je moet weten, maar je kunt altijd contact met ons opnemen om meer te weten te komen.
  2. Het recht op toegang tot de persoonsgegevens die wij over jou bewaren.
  3. Het recht om je persoonsgegevens te laten rectificeren indien de persoonsgegevens waarover wij beschikken onnauwkeurig of onvolledig zijn.
  4. Het recht om te worden vergeten, d.w.z. het recht om ons te verzoeken jouw persoonsgegevens die wij in ons bezit hebben, te wissen of anderszins te verwijderen.
  5. Het recht om de verwerking van jouw persoonsgegevens te beperken (d.w.z. te voorkomen).
  6. Het recht om bezwaar te maken tegen het gebruik van jouw persoonsgegevens voor een bepaald doel of bepaalde doelen.
  7. Het recht om je toestemming in te trekken. Dit betekent dat, indien wij ons baseren op jouw toestemming als rechtsgrondslag voor het gebruik van jouw persoonsgegevens, je die toestemming te allen tijde kunt intrekken.
  8. Het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dit betekent dat je het recht hebt om ons te vragen persoonlijke informatie elektronisch te verplaatsen, te kopiëren of over te dragen in een machinaal leesbaar formaat.
  9. Rechten met betrekking tot geautomatiseerde besluitvorming en profilering.
  10. Voor meer informatie over ons gebruik van je persoonsgegevens of de uitoefening van je rechten zoals hierboven uiteengezet, kun je contact met ons opnemen via de gegevens in sectie 10.

Het is belangrijk dat je persoonlijke gegevens accuraat en up-to-date zijn. Indien de persoonlijke gegevens die wij over jou hebben, veranderen, verzoeken wij je ons hiervan op de hoogte te houden zolang wij over deze gegevens beschikken.

Indien je een klacht hebt over ons gebruik van jouw persoonlijke gegevens, heb je het recht om een klacht in te dienen bij het Autoriteit Persoonsgegevens. Wij zouden echter graag de kans krijgen om dit probleem zelf op te lossen, dus gelieve eerst contact met ons op te nemen, gebruik makend van de gegevens in sectie 10.

De informatie die wij verzamelen en hoe wij die gebruiken

Wij zullen jouw informatie alleen verwerken als wij over een rechtmatige grondslag beschikken om dat te doen. De rechtmatige grondslagen waarop wij ons baseren zijn:

  • Contract – Dit is wanneer wij jouw informatie verwerken om een contractuele overeenkomst na te komen die wij met jou hebben gesloten.
  • Toestemming –Dit is wanneer wij je om uitdrukkelijke toestemming hebben gevraagd om je gegevens voor een bepaald doel te verwerken.
  • Legitieme belangen –Dit is het geval wanneer wij ons baseren op onze belangen als reden voor verwerking, in het algemeen is dit om jou de beste producten en diensten te leveren op de meest veilige en geschikte manier.
  • Wettelijke verplichting –Dit is het geval wanneer wij een wettelijke of andere wettelijke verplichting hebben om de informatie te verwerken, zoals voor het onderzoeken van misdrijven of om te voldoen aan criteria voor verantwoorde leningen.

Wij verzamelen en gebruiken de informatie die je rechtstreeks aan ons verstrekt, bijvoorbeeld wanneer je je registreert voor een account; wij gebruiken ook cookies en andere soortgelijke technologieën om informatie van je apparaten te verzamelen wanneer je interactief met onze reclame of onze website gebruikt (meer informatie vind je in ons cookiebeleid); wij houden gegevens bij wanneer je met onze klantenserviceteams spreekt. Voor meer gedetailleerde informatie kun je hieronder lezen hoe wij jouw persoonlijke informatie gebruiken:

Om alle bestellingen die je bij ons plaatst te verwerken en om eventuele retourzendingen te vergemakkelijken (Contract)

  • Wij nemen betalingsgegevens op om de betaling te verwerken voor alle credit- of debitcardbestellingen die je bij ons plaatst. Wij delen deze gegevens met de door ons gekozen betalingsverwerkers (Mollie)
  • Wij gebruiken jouw accountgegevens en de door jou gekozen afleveradresgegevens om jouw aankopen af te leveren en je op de hoogte te houden van de status ervan, en om eventuele retourzendingen te verwerken, inclusief (indien van toepassing) het ophalen van het artikel bij jou.
  • De door ons gekozen betalingsverwerkers slaan jouw betaalkaartgegevens op jouw verzoek op om het afrekenen in de toekomst te versnellen (Toestemming).

Om je toegang te geven tot een account (Contract)

  • Om een account bij ons te registreren, leggen wij informatie vast zoals je naam, contact- en leveringsinformatie, en een wachtwoord om je account te beveiligen (accountinformatie). Wij gebruiken dezelfde informatie voortdurend om je account te beheren en je een veilige toegang tot je account te bieden, en je de diensten te leveren die je vraagt.

Om je een klantendienst te verlenen (legitiem belang)

  • Wij bewaren correspondentie (klantenservicedossiers) wanneer je contact opneemt met onze klantenserviceteams of wanneer je contact met ons hebt via sociale media. Wij gebruiken deze klantendossiers om al jouw vragen of klachten doeltreffend te behandelen, voor kwaliteitsbewaking en om onze diensten voortdurend te verbeteren.

Om jouw ervaring bij het winkelen te personaliseren en te verbeteren (legitiem belang)

  • Wij houden bij hoe je omgaat met onze website en met alle marketing waaraan je wordt blootgesteld. Wij gebruiken deze gegevens, samen met aankoopgeschiedenis, demografische gegevens, accountinformatie en informatie van derden, om je producten en aanbiedingen van al onze merken te tonen waarin wij denken dat je het meest geïnteresseerd zult zijn en om je ervaring op maat te maken.
  • Wij gebruiken jouw accountgegevens, informatie over de apparaten die je gebruikt om toegang te krijgen tot onze sites en jouw interacties met ons om gepersonaliseerde functies op onze websites, apps en communicatie te bedienen.

Om je te informeren over producten en diensten die je kunnen interesseren (legitiem belang)

  • Wij gebruiken technologieën zoals cookies binnen digitale marketingnetwerken, advertentie-uitwisselingen en sociale medianetwerken om relevante marketingberichten naar jou en andere klanten te sturen. Wij ontvangen informatie over hoe je omgaat met onze advertenties en inhoud op websites van derden en sociale-mediaplatforms (zoals Google of Facebook) die wij gebruiken om de informatie die aan je wordt getoond op maat te maken.

Om met jou in contact te blijven (Toestemming)

  • Wanneer je je inschrijft op onze mailinglijst, gaan we je op de hoogte houden van nieuws over producten en diensten, waaronder aanbiedingen, promoties en verkoopinformatie, tenzij je ons laat weten dat je dat niet wilt via je account of via de link ´uitschrijven´ in elke e-mail die we naar je sturen.
  • Wanneer wij jou berichten sturen, gebruiken wij gegevens over jouw interactie met onze website en andere marketing die wij jou hebben gestuurd, samen met aankoopgeschiedenis, om de berichten zo af te stemmen dat zij informatie bevatten waarin jij waarschijnlijk geïnteresseerd bent.
  • Wij gebruiken jouw accountgegevens om je op de hoogte te brengen van belangrijke serviceberichten, zoals materiële wijzigingen in dit beleid, het terugroepen van producten of informatie over jouw account.

Om ervoor te zorgen dat de website en de diensten die wij je aanbieden goed functioneren (legitiem belang)

  • Wij gebruiken cookies en andere soortgelijke technologieën om jouw voorkeuren bij het gebruik van onze site bij te houden.
  • Wij gebruiken andere cookies en soortgelijke technologieën om ons te helpen begrijpen hoe jij de site gebruikt; dit stelt ons in staat jouw winkelervaring te optimaliseren en onze site voortdurend te verbeteren.
  • Wij verzamelen informatie over de apparaten die je gebruikt om toegang te krijgen tot onze sites (desktop en mobiel), bijvoorbeeld je IP-adres en apparaat type, om ervoor te zorgen dat de site veilig is en werkt op meerdere platforms.
  • Wij gebruiken informatie voor logistieke planning, het voorspellen van de vraag, managementinformatie, het omgaan met fouten op onze site, en algemeen onderzoek en ontwikkeling.

Om onze producten, ons assortiment en onze diensten te ontwikkelen en te verbeteren (legitiem belang).

  • Wij kunnen contact met je opnemen om deel te nemen aan klanttevredenheidsonderzoeken, als je reageert verzamelen wij je feedback en bijdragen (klantenfeedback). Wij gebruiken deze informatie om de diensten die wij aanbieden verder te ontwikkelen.
  • Wij gebruiken informatie over hoe je door onze website bladert en hoe je onze website gebruikt om onze websites te verbeteren.
  • Wij gebruiken alle informatie, met inbegrip van gegevens van derden, bij de ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en systemen om ervoor te zorgen dat deze werken zoals verwacht en nuttig zullen zijn voor onze klanten.

Voorkomen en opsporen van criminaliteit (legitiem belang/wettelijke verplichting)

  • Wanneer je een account registreert, gebruiken we deze informatie en informatie over je aankoopgeschiedenis om je identiteit te bevestigen.
  • Wij gebruiken apparaatidentificatoren en IP-adressen voor fraudepreventie en onderzoek, en om de netwerk- en gegevensbeveiliging te handhaven.

Om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen (Wettelijke verplichting).

  • Wij zullen gegevens delen met regelgevende en andere officiële instanties indien zij daartoe een formeel verzoek indienen.
  • Wij zullen een administratie bijhouden om te voldoen aan wettelijke en fiscale vereisten.
  • Wij zullen jouw accountgegevens gebruiken om contact met je op te nemen in verband met het terugroepen van producten of andere soortgelijke problemen met de productkwaliteit.

Hoe lang we jouw informatie bewaren

Wij bewaren jouw persoonsgegevens zolang je klant bij ons bent en in de regel daarna nog zeven jaar om te voldoen aan wettelijke vereisten. Gedurende die tijd nemen wij stappen om alle persoonlijke gegevens te verwijderen zodra wij ze niet langer nodig hebben.

Wij beschouwen je als klant

  • zolang je een open kredietrekening hebt,
  • gedurende 2 jaar vanaf het moment dat je voor het laatst een aankoop op onze website hebt gedaan met een niet-krediet account, of
  • gedurende elke periode waarin wij een verzoek om klantenservice van je behandelen.

Hoe en waar wij jouw informatie opslaan

Wij slaan uw persoonlijke gegevens alleen in Nederland op. Dit betekent dat ze volledig beschermd zullen zijn volgens de wetgeving op de gegevensbescherming.

Derden met wie wij informatie delen

Wij werken met een aantal vertrouwde derde partijen om je onze goederen en diensten te leveren. Iedereen met wie wij samenwerken wordt onderworpen aan strenge veiligheids- en privacybeoordelingen voordat wij zaken met hen gaan doen en op continue basis.

Wij doen altijd ons best om gegevens te anonimiseren en alleen die persoonsgegevens door te geven die nodig zijn voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt. Wij doen dit altijd op een veilige manier.

Wij hebben contracten met alle leveranciers die ons helpen de veiligheid en privacy van jouw persoonlijke informatie te waarborgen, deze worden regelmatig herzien en bijgewerkt en altijd in overeenstemming met de wetgeving inzake gegevensbescherming.

  • Leveringspartners –Ons te helpen de goederen die je bestelt aan je te leveren, inclusief onze merkpartners die goederen verzenden en rechtstreeks aan je leveren.
  • IT-bedrijven –Ons ondersteunen bij het onderhouden van onze website en andere bedrijfssystemen, met inbegrip van telefoonlijnen, faciliteiten voor gegevensopslag, en het leveren en ondersteunen van Cloud-infrastructuur die wordt gebruikt bij het leveren van onze producten en diensten.
  • Marketingbedrijven en online reclame –Helpen ons onze elektronische communicatie naar jou te beheren en ons te helpen je de reclame te tonen waarin je waarschijnlijk het meest geïnteresseerd bent, Bedrijven die marketing- en reclamehulp bieden (inclusief beheer van e-mailmarketingactiviteiten, mobiele berichtendiensten zoals SMS, en diensten die reclame inzetten op het internet of sociale mediaplatforms, zoals Facebook en Google) evenals analyse van de doeltreffendheid van onze reclame- en communicatiecampagnes.
  • Betalingsverwerkers –Verwerkers van betaalkaarten om krediet- en debetkaartbetalingen te verwerken en betalingsinformatie op te slaan.
  • Klarna betalingsdiensten – IOm je de betalingsmogelijkheden van Klarna te kunnen aanbieden, geven wij bepaalde van je persoonlijke gegevens, zoals contact- en bestelgegevens, aan Klarna door, zodat Klarna kan beoordelen of je in aanmerking komt voor hun betalingsmogelijkheden en de betalingsmogelijkheden op jou kan afstemmen.

Hoe kunt u ons bereiken

Als u contact met ons wilt opnemen over iets wat te maken heeft met dit beleid, kunt u klantenservice@bisley.nl contact met ons opnemen of een brief sturen naar Bisley B.V. t.a.v. afdeling Klantenservice, Tijvoortsebaan 5, 5051 HJ Goirle, Nederland

Wijzigingen in dit privacybeleid

Wij kunnen deze Privacykennisgeving van tijd tot tijd wijzigen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als de wet verandert, of als wij onze activiteiten wijzigen op een manier die gevolgen heeft voor de bescherming van persoonsgegevens.

Eventuele wijzigingen zullen onmiddellijk op onze site worden geplaatst en je wordt geacht de voorwaarden van het privacybeleid te hebben aanvaard bij je eerste gebruik van onze site na de wijzigingen.Wij raden je aan deze pagina regelmatig te controleren om op de hoogte te blijven. Dit privacybeleid is voor het laatst bijgewerkt op 1 september 2022.