Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling | Gratis levering bij bestellingen boven € 50

Retourneren en terugbetalen

We hopen dat je geniet van je nieuwe Bisley meubilair. Mocht je echter van gedachten veranderen of het meubilair niet langer wensen te behouden, is dat geen enkel probleem. Je hebt de mogelijkheid om de product(en) binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling aan ons te retourneren. Voor een succesvolle retourzending en terugbetaling dient het artikel ongebruikt te zijn en in dezelfde staat te verkeren als waarin je het hebt ontvangen. Je kunt een retourzending aanvragen door contact met ons op te nemen via deze link.

Indien het product niet in de oorspronkelijke staat wordt geretourneerd, beschadigd is of ontbrekende onderdelen heeft door oorzaken die niet aan ons te wijten zijn, behouden wij ons het recht voor om naar eigen beoordeling een gedeeltelijke of geen terugbetaling aan te bieden.

Bij het retourneren van een artikel vanwege defect of beschadiging tijdens het transport, worden er geen kosten voor retourneren/ophalen aan jou in rekening gebracht. Indien je besluit om een meubelstuk te retourneren omdat je het niet langer wenst te behouden of van gedachten bent veranderd, zijn er wel kosten verbonden aan de retournering. Deze kosten voor het ophalen zullen worden verrekend met het totaalbedrag dat wordt terugbetaald.

Retourkosten/ophalen op basis van de prijs van het meubelstuk:

Tot € 300: € 30
€ 301 – € 400: € 39
€ 401 – € 500: € 44
Meer dan € 500: € 50

De vermelde prijzen zijn inclusief eventuele kortingen of promoties. Als je meerdere artikelen uit één bestelling wilt retourneren, worden de retourkosten berekend op basis van het hoogst geprijsde artikel.

Voor het retourneren van accessoires vragen we je om gebruik te maken van een postkantoor of een dienst van jouw keuze waarbij je in aanmerking komt voor de portokosten.

Indien je een retourzending wilt aanvragen, kun je hier contact met ons opnemen.

Voor het aanvragen van een retour kun je contact met ons opnemen, en we staan klaar om je verder te helpen. Zodra we je gegevens hebben ontvangen, zullen we je adviseren over de retourmethode.

Voor meubels verzorgen wij zelf de ophaalservice. Wat betreft accessoires, verzoeken we je deze terug te sturen via een service naar keuze, zoals bijvoorbeeld PostNL.

Zodra we je artikel(en) hebben ontvangen en deze zich in de originele staat bevinden, zullen we je op de hoogte stellen en overgaan tot verwerking van de terugbetaling. Houd er rekening mee dat het tot maximaal 14 dagen kan duren, vanaf het moment van onze bevestiging van de terugbetaling, voordat het geld op je bankrekening verschijnt.

Wij maken gebruik van gespecialiseerde verpakking en meubelkoeriers om ervoor te zorgen dat de producten in perfecte staat bij je arriveren. Desondanks, mocht het ongelukkige geval zich voordoen dat je bestelling beschadigd of defect aankomt, dan kun je ons contactformulier gebruiken om een foto van het product naar ons te sturen. Een lid van ons klantenserviceteam zal je dan adviseren over de beste oplossing, inclusief opties zoals terugbetaling, vervanging of reparatie.

Indien je de bestelling wenst te annuleren, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op en wij zullen dit voor je regelen. Vergeet niet je ordernummer te vermelden wanneer je contact met ons opneemt.

Na de verwerking van jouw terugbetaling, zal er binnen 14 dagen een bedrag worden teruggestort op jouw creditcard of de oorspronkelijke betaalmethode.

Nadat we je annulering of retourzending hebben ontvangen, zal Klarna het saldo binnen 5 werkdagen terugstorten op je rekening. Indien je je bestelling hebt betaald met een creditcard, wordt het bedrag teruggestort op je Klarna-account. Als je een positief saldo hebt op je account, kun je dit gebruiken voor toekomstige aankopen, of je kunt verzoeken om terugstorting op je kaart door contact op te nemen met de Klarna klantenservice.

Het kan tot 14 dagen duren nadat we je terugbetaling hebben bevestigd en verwerkt, voordat het geld op je bankrekening wordt bijgeschreven. Indien je de terugbetaling nog steeds niet hebt ontvangen, kun je contact met ons opnemen. Ons team staat klaar om je te helpen dit op te lossen.

Behoefte aan verdere ondersteuning?

Klik hieronder om in contact te komen met ons klantenserviceteam.