Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling | Gratis levering bij bestellingen boven € 50

Ons verhaal

Het leven kan onvoorspelbaar zijn, maar op Bisley kan je altijd rekenen.

Al meer dan tachtig jaar creëren we in stilte innovatieve producten die voldoen aan de veranderende behoeften van onze werkwereld. Van het bescheiden begin als eenmansbedrijfje in 1931 tot onze laatste innovatieve Belong Collectie, we zijn altijd ongegeneerd gepassioneerd geweest over opbergen, het is de kern van alles wat we doen.

Product pioniers

Vandaag de dag combineren we onze innovatiekracht met tientallen jaren ervaring om u een uitgebreide collectie ontwerpen aan te bieden, die perfect zijn voor het thuiskantoor of bedrijf. Ontdek onze klassiekers en nieuwste slimme oplossingen in de Bisley Shop. 

Wij zijn trots op ons erfgoed en onze onafhankelijkheid, terwijl onze gedrevenheid en tomeloze energie betekenen dat wij opwindende producten kunnen produceren die passen bij de moderne manier van werken van vandaag. De wereld mag dan evolueren, onze passie voor design en onze zorg voor onze mensen veranderen nooit.

Britse makelij

Wij zijn een in Engeland geboren bedrijf dat zijn rijke erfgoed waardeert en onze producten in het Verenigd Koninkrijk maakt. Al onze meubelen worden ontworpen en vervaardigd in onze Bisley-fabriek in Zuid-Wales, op bestelling en met zorg gemaakt door onze ervaren handen.

Onmiskenbare kwaliteit

Met precisie ontworpen en gebouwd om lang mee te gaan, zal jouw Bisley meubilair net zo goed blijven functioneren als de eerste dag dat je het ontving. En of je nu onderweg bent, weinig ruimte hebt of een beperkt budget, onze meubels helpen je productiever te werken, zodat je overal tot je recht komt.

Bisley – helping you work better, anywhere.

Ons erfgoed

1930s & 40s

Freddy Brown, een paneelklopper die met luxeauto’s werkt, begint zijn eigen bedrijf, F C Brown, dat auto’s repareert in een garage in Woking, Surrey.

We verhuizen naar een fabriek in Bisley, Surrey, voor defensiecontracten in oorlogstijd. Wij ontwerpen en vervaardigen de eerste containers die per parachute kunnen worden gedropt en die tijdens de oorlog op grote schaal door luchtlandingstroepen worden gebruikt. Voor dit werk ontvangen wij diverse onderscheidingen van het Ministerie van Defensie.

Aan het eind van de oorlog, hervat Bisley de reparatie van auto’s, maar heeft nu een productiecapaciteit waar geen vraag naar is…

1950s & 60s

Ontworpen door Freddy en geïnspireerd door brievenbakjes, is ons design icoon de MultiDrawer geboren. Het is misschien wel ons bekendste en meest geliefde product. Sindsdien helpt de MultiDrawer mensen hun briefpapier, papieren, muntenverzamelingen en meer te organiseren. Er zijn wereldwijd meer dan twee miljoen van deze compacte kasten verkocht, waarmee zijn status als klassieker bevestigd is. Veel van de allereerste modellen zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik.

Op 67-jarige leeftijd besluit Freddy Brown met pensioen te gaan en hij zet het bedrijf te koop. Zijn zoon, Tony Brown, besluit het bedrijf te kopen.

1970s & 80s

We lanceren onze eerste lockers en archiefkast producten.

Om aan de groeiende vraag te voldoen, kopen we een terrein van 17 hectare in Newport, Zuid-Wales.

1990s

Bisley lanceert bijzet ladeblokken.

We krijgen een prestigieuze koninklijke onderscheiding voor exportprestaties.

Tony Brown wordt geëerd met een Orde van het Britse Rijk voor zijn buitengewone bijdrage aan de Britse staalindustrie.

Onze benchmark LateralFile opbergsysteem is gelanceerd.

Bisley krijgt voor de tweede keer een koninklijke onderscheiding voor exportprestaties.

2000s

We lanceren nog veel meer innovatieve ontwerpen, waaronder Towers, Innerspace en Bite.

Wij breiden wereldwijd uit met vestigingen in Frankrijk, Duitsland en Ierland in 2009.

2010s

Bisley breidt uit naar Noord-Amerika, en we zijn nu aanwezig in acht landen op drie continenten.

Wij zijn onderscheiden met het Manufacturing Guild Mark door de Furniture Makers’ Company.

Tony Brown ontvangt een Lifetime Achievement award van The Furniture Makers’ Company

Bisley investeert in een extra 80.000 vierkante meter fabrieksruimte in Wales. Hierdoor hebben we nu voor het eerst de mogelijkheid om op maat gemaakte houten producten te maken op dezelfde plaats!

De Furniture Makers’ Company kent aan Bisley’s MultiDrawer de prestigieuze Design Guild Mark toe, als erkenning voor de blijvende aantrekkingskracht en iconische status, zestig jaar na dato.

Met de Caddy introduceren wij een nieuw persoonlijk opbergmeubel en met de Bridge, de moderne credenza die opbergen, opbergruimte en ruimte-indeling samenbrengt.

Ontworpen in samenwerking met Paul Kelley, lanceren we BOB, ons eerste volledig houten modulaire opslag- en displaysysteem.

BOB by Bisley wordt bekroond met het Design Guild Mark van The Furniture makers’ Company en wint de Mixology 2019 ‘Storage Product of the Year’ en wordt erkend met ‘Best of Best’ in de categorie Furniture bij de Iconic Awards.

2020

Buddy is gelanceerd. Het opbergsysteem is ontworpen voor in hoogte verstelbare bureaus en wint een FX Award.

We introduceren onze nieuwe thuiswerk Belong collectie, ontworpen om je te helpen overal te functioneren.